Spread the love

Annelie Pompe Familj:- För henne är det viktigaste inte tävlingsmoment, som att vara högst, snabbast eller längst, utan snarare hennes självständighet, den nya information hon har fått och känslan av att vara helt nära någon annan. Att hålla huvudet klart är lika viktigt som att rensa luften och prata med andra människor om dina upplevelser.

Annelie Pompe Familj
Annelie Pompe Familj

Hon är också en auktoritet på de sju toppmötena, efter att ha klättrat var och en av dem (inklusive Puncak Jaya och det sista Mount Vinson i januari 2016). Hon har tagit guldmedalj i en fitnesstävling i Sverige, förutom andra tävlingar inom äventyrsracing, mountainbike och löpning.

Idag ska Annelie fokusera på vikten av att “förverkliga dina drömmar”. Annelie Pompe har bestigit de högsta bergen och vadat in i havets mest förrädiska djup. Inspirationen till denna strävan kommer inte från de som letar efter en adrenalinkick, utan snarare från naturen och de lokala arterna.

Min dag består av att inte bara få ut saker ur mina tankar utan också att bygga en väg framåt för mig själv. Av någon oförklarlig anledning tycker jag mycket om att bli utmanad. Han är helt äkta, till skillnad från Annelie Pompe, som inte är den enda som har ett starkt behov av att nå sina mål. Till en början handlar det om att ta kontroll över ditt eget liv och göra det till ditt eget.

En gemensam strävan att vidga våra vyer och göra världen till en bättre plats binder oss samman. När den lilla bartendern har avslutat sin måltid känner hon ett behov av att titta närmare på saker och ting. Å andra sidan är det lätt att bli förvärrad.

Det är omöjligt för henne att lämna sin nuvarande plats, vilket är fördelaktigt eftersom det erbjuder både trygghet och en utmaning. Vi väljer att spendera vår tid ute i naturen eftersom det är en så givande upplevelse. Hon var ett barn med mycket energi, även med sina egna mått mätt. Han hjälpte henne så att hon kunde gå ut med sina vänner och njuta av den friska luften.

Både Annelie och Thomas föräldrar var stora fans av friluftsliv och tog ofta med sig barnen på skidor, vandring och andra utomhusaktiviteter. Hon hade ett intresse för andra delar av världen till följd av hennes fars fridykning, vilket hade en betydande inverkan på henne.

Annelie Pompe Familj
Annelie Pompe Familj

Däremot går det inte att lita på varken han eller hans mamma på något sätt. Å andra sidan är mamma ganska självmedveten om sitt utseende. När det gäller mig har hon alltid gjort det till en prioritet att se till att jag till fullo förstår vad det är som jag har begärt av henne.

Men för mig handlade det inte om adrenalinrushen eller spänningen i att ta risker; snarare handlade det mer om att komma i kontakt med naturen. Även om Annelie fortfarande var barn när det gällde friidrott gick hon med i klätterklubben som 13-åring.

Det var där som det direkt blev uppenbart att hon var en begåvad individ, och vid 14 års ålder hade hon redan vunnit det svenska juniormästerskapet i klättring. Efter ytterligare ett år hade hon en uppenbarelse som för alltid skulle förändra hennes liv.

En psykolog vid namn Lars-Eric Unesthl skrev en bok om mental tai chi och gav ut den. Han listade hur våra tankar påverkar både våra kroppar och hur vi uppfattar både oss själva och världen. Det var viktigt att vi fortsatte. Det har alltid varit väldigt viktigt för mig att behålla min styrka både i och utanför kroppen.

Jag har en dröm om att varje barn en dag kommer att kunna ta reda på hur man gör saker på rätt sätt. Hjärnans funktion, förutom att du har ett stort personligt ansvar, vilket är den svåraste aspekten. Det är viktigt att erkänna det faktum att du ofta förstår mer än du tror att du gör.

Ända sedan han var tretton år gammal har Pompe varit en aktiv deltagare i tävlingsidrottsklättring. I maj 2011 skrev hon historia genom att bli den första svenska kvinnan att klättra till toppen av Mount Everest från norra sidan. Detta gjorde hon medan hon tävlade i sporten bergsklättring. Efter att ha hävdat att hon kunde ta sig upp på berget utan syre, blev hon till slut tvungen att andas från en syrgasflaska.

Annelie Pompe Familj
Annelie Pompe Familj

Det kommer att vara ganska enkelt för oss att hamna i problem om vi fortsätter att diskutera de potentiella farorna. Annelie Pompe är en sällsynt upptäcktsresande. Hon har inte bara genomfört “Seven Summits”, som innebär att bestiga det högsta berget på varje kontinent, utan hon har också etablerat ett världsrekord i fridykning, vilket är lika med bara en gigantisk andedag. Bara denna prestation är värd titeln “världsrekord”.

Annelie Pompe är en välkänd idrottare och upptäcktsresande som föddes i Göteborg 1981. Hon började sitt liv i Sverige. Intresset för fridykning har hon att tacka för att hon växte upp i nära anslutning till vattnet och alltid har haft en känsla av samhörighet där.

Hon är en professionell utforskare förutom att vara en motiverande talare, fotograf (främst avundervattensämnen), fridykinstruktör, yogainstruktör, författare, tränare, helikopterpilot och coach. Hennes fotografi fokuserar främst på undervattensmotiv. Dessutom har en bok som har med hennes upplevelser att göra skrivits.

Annelie Pompe är en välkänd fridykare, trots att hon anser att simning är en av sina sämsta färdigheter. Pompe började träna för fridykning direkt efter att hon hade avslutat sin dykutbildning. Efter en kort tid kom hon till insikten att hon gillade att dyka utan hjälp av mask eller annan typ av skyddsutrustning.

Den 5 oktober 2010 uppnådde hon ett variabelt viktfridykningsdjup på 126 meter, vilket etablerade ett nytt världsrekord för henne. Dessutom var hon medlem i laget som vann silvermedaljen i AIDA World Championships, förutom att hon vann den individuella silvermedaljen. Hon har även det svenska rekordet i fridykning på 72 meters djup utan att använda simfötter.

2010 uppnådde hon sitt första världsrekord genom att dyka till ett djup av 126 meter i Röda havet. Det var första gången hon slog detta rekord. För ett drygt år sedan skrev hon historia genom att som första svenska kvinna bestiga Mount Everests norra sida. Det är dags att förgrena sig och prova några nya saker med en mängd olika människor.

By Sarah

%d bloggers like this: