Spread the love

Frida Kahlo Doodsoorzaak:- Frida Kahlo werd geboren op 6 juli 1907 in de buurt van Coyoacán, gelegen in Mexico-Stad. Haar vader, Wilhelm Kahlo, was een joodse fotograaf van Hongaarse afkomst, en haar moeder, Matilde Calderon, was half-Indisch. Zij is de derde dochter van Wilhelm en Matilde. Frida kreeg de diagnose polio toen ze zes jaar oud was (kinderverlamming). Hierdoor blijft haar rechterbeen korter en loopt ze een beetje mank.

Frida Kahlo Doodsoorzaak
Frida Kahlo Doodsoorzaak

Frida is van plan een carrière in de geneeskunde na te streven. In 1925, als ze achttien jaar oud is en met de bus naar school gaat, raakt de bus betrokken bij een tragisch ongeval met een tram, met grote gevolgen.

Een aantal mensen is omgekomen en anderen, waaronder Frida, hebben aanzienlijke verwondingen opgelopen. Ze lijkt aan de linkerkant doorboord te zijn door een stuk stalen hek, dat vervolgens via haar vagina haar lichaam verliet. Haar heup en ribben zijn ook verbrijzeld. Het rechterbeen, dat in het verleden problematisch was, is nu op elf verschillende plaatsen verbrijzeld.

Haar voet is volledig verpletterd en haar ruggengraat is op meerdere plaatsen over haar hele lichaam verbrijzeld.Frida’s lijden was pas echt begonnen. Twee jaar later kan ze weer een relatief normaal leven leiden dankzij haar vastberadenheid en enthousiasme voor het leven, naast een reeks ingrijpende procedures en onaangename therapieën.

Het is waar dat ze constant uitgeput is, en ze ervaart ook ongemak in haar rug en haar benen. Haar moeder houdt een spiegel boven haar hoofd zodat ze naar zichzelf kan kijken terwijl ze dagenlang aan bed gekluisterd is, gebonden in een korset dat haar belet te bewegen.

Ze begint te schetsen en te schilderen wat ze ziet, dat is vooral zichzelf, zodat ze de tijd kan doden. Hierdoor zijn haar allereerste schilderij en een aanzienlijk deel van haar latere werk beide zelfportretten.
Haar moeder gaf haar veel spiegels om rond haar bed te zetten, zodat ze foto’s van zichzelf kon maken.

Het resulteerde in de beroemde beelden van de jonge vrouw die ondraaglijk leed onderging. Ze werd lid van de Communistische Partij in 1928, tegelijk met de bekende muralist Diego Rivera, die toen 21 was en ook lid van de partij was. Ze trouwden het volgende jaar, in 1929.

Frida Kahlo stierf op 13 juli 1954, op 47-jarige leeftijd, na een levenslange strijd met haar lichamelijke gezondheid. Nadat ze een operatie aan haar wervelkolom had ondergaan, kreeg Kahlo in de jaren voordat ze stierf een vreselijke infectie, wat leidde tot de amputatie van een van haar benen.

De creatieveling voelde haar dood naderen; in de dagen voorafgaand aan haar dood zou ze in haar dagboek hebben geschreven over de voorbereiding op haar naderende dood en wensend dat ze er nooit meer van zou terugkeren.

Omdat Kahlo in de weken voorafgaand aan haar dood nog behoorlijk actief aan het schilderen en tekenen was, is het niet mogelijk om met absoluut vertrouwen te zeggen wat haar laatste meesterwerk was. Dit is zelfs het geval bij andere gerenommeerde schilders.

In de laatste dagen van haar leven legde ze zich in haar dagboek vooral toe op het tekenen van skeletten en engelen, maar op het stuk Viva la Vida zou ze haar schilderskwast voor de laatste keer hebben gebruikt. Dit kunstwerk, een stilleven van watermeloenen, “voorspelt” dat iemands tijd op aarde ten einde loopt.

Kahlo bracht haar jeugd door in Mexico. Niet alleen is de Mexicaanse Revolutie, die begon in 1910 en duurde tot 1920, van groot belang voor de geschiedenis van Mexico, maar ook van grote waarde voor de vorming van Kahlo’s identiteit. De revolutie begint met een enorme opstand nadat president Porfirio Dáz het land jarenlang heeft geregeerd terwijl het onder zijn tirannie was.

Dit markeert het begin van een tien jaar durende cyclus van geweld en bloedvergieten die vanaf dit punt onverminderd zal doorgaan. Kahlo’s banden met de revolutie blijken uit het feit dat ze vaak zei dat het jaar waarin de revolutie begon het jaar was waarin ze werd geboren, ook al zegt haar geboorteakte dat ze drie jaar voordat de revolutie begon werd geboren.

Ze kreeg polio toen ze zes jaar oud was, wat permanente misvormingen in haar been en voet veroorzaakte. Als gevolg hiervan zal ze het grootste deel van de tijd lange rokken en broeken dragen. Desondanks kan ze haar beperking niet volledig verbergen; toen ze jonger was, noemden mensen haar wreed ‘Frida Hinkebeen’. Het is mogelijk dat ze vanwege haar gezondheidsgeschiedenis altijd al in de medische wereld wilde werken.

Maar omdat ze na haar middelbare school voor het eerst naar de universiteit gaat, schildert ze een paar foto’s van haar kennissen van de middelbare school. Daarnaast scherpt ze momenteel haar tekenvaardigheden aan onder de voogdij van een familievriend van haar vader, die erg onder de indruk is van het artistieke talent dat ze bezit. Haar geest is nog niet opengesteld voor de mogelijkheid om een ​​carrière in de kunst na te streven.

Dat staat echter op het punt te veranderen als een direct gevolg van een zeer belangrijke gebeurtenis die plaatsvond tijdens haar eerste achttien jaar van haar leven leven. Een paar foto’s van vriendjes van de middelbare school.

Daarnaast scherpt ze momenteel haar tekenvaardigheden aan onder de voogdij van een familievriend van haar vader, die erg onder de indruk is van het artistieke talent dat ze bezit. Haar geest is nog niet opengesteld voor de mogelijkheid om een ​​carrière in de kunst na te streven.

Frida Kahlo Doodsoorzaak

Dat staat echter op het punt te veranderen als een direct gevolg van een zeer belangrijke gebeurtenis die plaatsvond tijdens haar vroege achttienjarige leven. Een paar foto’s van vriendjes van de middelbare school. Ze leert ook tekenen van een familievriend van haar vader die erg onder de indruk is van haar artistieke vaardigheden.

Haar geest is nog niet opengesteld voor de mogelijkheid om een ​​carrière in de kunst na te streven. Dat staat echter op het punt te veranderen als een direct gevolg van een zeer belangrijke gebeurtenis die plaatsvond tijdens haar vroege achttienjarige leven.

Frida Kahlo kreeg polio toen ze nog maar een jong kind van zes jaar oud was. Door de aandoening verslechterden de spieren in haar rechterbeen, waardoor ze de rest van haar leven mank liep. Hierdoor begonnen mensen naar haar te verwijzen als “Frida de coya” (Frida de lamme).

De Mexicaanse vrouw voltooide haar basisonderwijs met vlag en wimpel toen ze zestien jaar oud was en was een van de eerste meisjes die slaagde voor het toelatingsexamen voor de ‘Escuela Nacional Preparatoria’, de meest prestigieuze school van het land. Ze wilde heel graag naar school blijven en ooit dokter worden, maar het lot had andere plannen met haar…

Frida Kahlo beleefde haar eerste tragedie in 1925, toen ze achttien jaar oud was. Ze verwijst naar deze gebeurtenis als de ‘eerste ramp’. Om precies te zijn, dit is al haar tweede ramp, want toen ze een klein meisje was, kreeg ze polio, waardoor haar rechterbeen zich abnormaal ontwikkelde en haar mank liep. Maar dat zal niets zijn in vergelijking met de verwoesting die zal worden veroorzaakt in het lichaam van Frida wanneer een tram in botsing komt met de bus waarin ze rijdt.

Ze was op weg naar huis van school met haar vriend, Alejandro, toen ze een ongeluk kreeg waardoor ze naar het ziekenhuis werd gebracht met meerdere gebroken botten, waaronder haar bekken, ruggengraat en ribbenkast, evenals een ijzeren staaf die dwars door haar lichaam was gegaan. Het is een klein wonder dat ze dit alles levend heeft doorstaan.

Het zal haar een heel jaar kosten om volledig te herstellen, gedurende welke tijd ze het grootste deel van haar tijd in bed zal moeten doorbrengen. Ze wilde dokter worden, maar dat kan ze niet. Gelukkig besluit ze in plaats daarvan te schilderen.

Dat is niet alleen een zegen voor iedereen die in de toekomst van haar kunst zal kunnen genieten, maar vooral voor zichzelf, zoals blijkt uit het feit dat ze zei: “Ik ben niet onwel… ik ben gebroken… maar het maakt me niet uit hoe oud ik word, zolang ik maar kan blijven schilderen. De watermeloen is een veelvoorkomend onderwerp van representatie in de Mexicaanse kunst.

Frida Kahlo Doodsoorzaak
Frida Kahlo Doodsoorzaak

De voornaamste reden hiervoor is het gebruik van de kleuren rood, wit en groen, die ook te vinden op de Mexicaanse vlag.Het is gebruikelijk om fruit gelijk te stellen aan het hiernamaals. Tijdens de viering die bekend staat als de Dag van de Doden (Dia de los Muertos), wordt bijvoorbeeld aangetoond dat de doden watermeloenen consumeren.

By Sarah

%d bloggers like this: