Spread the love

Hoe Oud Is Sien Eggers:- Daarna was er een stilte in de actie die over de hele wereld plaatsvond. Ik keek naar de situatie en dacht: “Ik moet hier doorheen.” Vroeger kon ik misschien een grapje maken, maar tegenwoordig kan ik dat gewoon niet. Het spannendste van de avond was toen Van Gils, de redacteur van ‘Van Gils en gasten’, me uitnodigde om hier als gast in zijn restaurant te blijven.

 Hoe Oud Is Sien Eggers
Hoe Oud Is Sien Eggers

Ik wachtte tot vlak voor de uitzending om het te zeggen, want het was therapeutisch voor mij om het uit mijn systeem te krijgen voordat iemand anders ernaar kon luisteren. Na het beëindigen van haar behandeling voor borstkanker, nam de actrice de beslissing om over haar ervaring te praten in de hoop andere vrouwen te overtuigen om mammogrammen te laten maken.

Ze bekent vrijuit: “Ik had er al een tijdje mijn bedenkingen bij.” Dingen in de openbaarheid brengen is niet iets dat me gemakkelijk afgaat, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat andere vrouwen het doen.

Het probleem heeft ook een impact op het dagelijks leven van een groot aantal andere vrouwen. Sien Eggers heeft een lange geschiedenis van spelen op zowel het podium als het kleine scherm, inclusief televisie. Haar werk is te zien in verschillende producties. Ze was te zien in een aantal televisieprogramma’s, waaronder ‘In de Gloria’ en ‘Het Eiland’.

Daarnaast zal de actrice deelnemen aan de vakantie-editie van “Dancing With the Stars”, die op 5 oktober op VIER debuteert en tot het einde van de maand wordt uitgezonden.Na het kritische en commerciële succes van ‘In de Gloria’ bracht regisseur Jan Eelen bijna de hele cast bij elkaar voor zijn daaropvolgende workshopkomedie ‘The Island’, dat sindsdien een iconisch werk is geworden.

De scène begint met de verbluffende Sien Eggers die de rol speelt van Lydia Protut, de CEO van het bedrijf, die verbluft is door de activiteiten die een van haar werknemers de hele werkdag op zijn computer uitvoert.

 Hoe Oud Is Sien Eggers
Hoe Oud Is Sien Eggers

Haar poging om Rik Nallaerts ervan te overtuigen dat Sammy Tanghe de antichrist is, is een andere scène die meteen herkenbaar is. Veel van de uitspraken van “The Island” worden nog steeds vaak verspreid op kantoor en op werkplekken in het hele land. ‘Zever, hou op met zeuren,’ zei ze. ‘Ik ben opgelucht dat je mijn thee drinkt.’

Ze werd door het VSCD Colombina theater uitgeroepen tot beste vrouwelijke bijrol van het jaar voor haar werk in de productie van ‘De cocu magnifique’, ook wel bekend als ‘de mooie cuckold van het Toneelhuis’. Deze prijs werd aan haar toegekend als erkenning voor haar prestaties in dit stuk.

Sindsdien heeft Eggers een carrière als actrice nagestreefd en acteerde ze in een breed scala aan rollen, zowel terugkerende als gastrollen, in een aantal Vlaamse televisieprogramma’s. Deze rollen omvatten zowel leidende als ondersteunende rollen.

Ze was de hoofdpersoon van de serie in een aantal van de tekeningen die opvallen als de meest iconische uit de In the Gloria-bloemlezing. In het drama “Het Eiland” werd Eggers gekozen om de rol van Lydia Protut te vertolken.

Ze portretteerde het personage van Liliane Verstappen, de slagersvrouw, in de film Flesh and Blood. Ze kreeg de prijs voor “beste actrice” van de Vlaamse Televisiester als erkenning voor de manier waarop ze het personage in de rol vertolkte.

In Eigen kwee was zij de moeder, Ria Goudezeune, die de rol vertolkte. Ze verscheen op Canvas als co-voorzitter naast Wim Helsen in Wim Helsen’s Program voor in totaal acht vrijdagavonden achter elkaar. Daarnaast verscheen Eggers in de film Everyone’s Famous!

 Hoe Oud Is Sien Eggers
Hoe Oud Is Sien Eggers

De Indringer en Linkeroever zijn verborgen in de wolken. Al deze films bevatten hem in zekere mate. Ze was lid van het panel van negen experts dat besliste wie de winnaar zou worden van de quiz met de titel “De Slimste Man ter Wereld”. Ze nam deel aan het seizoen van Dancing with the Stars dat werd uitgezonden op VIER, en ze was een van de deelnemers. Ze was de eerste deelnemer die officieel stopte met het programma.

Eggers nam deel aan een aantal producties in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, waaronder “De Blauwe Maarschalk”, “The Misanthrope”, “Oedipus”, “Freud’s Last Dream”, “Andromache” en “Diplodocus Deks”. In totaal nam ze drie seizoenen deel aan de uitvoering van de monoloog “You are my Mother” met Hetpaleis.

Op de voet volgde in december Armandus, die Hetpaleis meenam. In de loop van het jaar stond ze op het podium voor de tournee van het toneelstuk Two Old Women en de zomerpremière van het toneelstuk Grey Gardens, allemaal uitgevoerd door Compagnie De Koe.

In Heerenveen, in het Posthuis Theater, werden beide producties aan het publiek getoond. Ze was een van de hoofdpersonages in “The Quest of the Elephant”, een ander drama geschreven door Hetpaleis waaraan ze ook deelnam.

Ze kreeg de Vlaamse Theaterprijs voor de rol die ze speelde als dochter Sonja in de Arca-productie van Derniers Détails en won de prijs naar aanleiding van haar vertolking in die rol.Ze heeft een schat aan expertisese achter haar als het gaat om het bespelen van het instrument. Ze kreeg bekendheid op het internationale toneel als resultaat van haar werk in respectievelijk de films “The Island”, “In de Gloria”, “Flesh and Blood” en “Own Breeding”.

En ondanks het feit dat ze afgelopen weekend niet is geslaagd voor de test, is ze niet van plan op te geven. Sien Eggers, een actrice die bekend staat om haar unieke gevoel voor humor en haar vermogen om mensen aan het lachen te maken, heeft veel levensvreugde.Ondanks het feit dat ze niet immuun lijkt te zijn voor de angst voor de dood of het onbekende,

Toen de gynaecoloog eindelijk begon te voelen, keerde ze keer op keer terug naar hetzelfde gebied.En op dat moment was er een overweldigend gevoel van stilte door me heen. Ze zei dat ze iets had ontdekt dat niet helemaal risicoloos was, maar ook niet extreem groot.

By Sarah

%d bloggers like this: