Spread the love

Jessica Andersson Familj:- Wake Up, som var Anderssons första studioalbum som släpptes under eget namn, släpptes i november 2009 och debuterade som nummer 10 på albumlistan i Sverige. Den första singeln från albumet, med titeln “Wake Up”, gjordes tillgänglig för allmänheten.

Jessica Andersson Familj
Jessica Andersson Familj

Med sin låt “The Winds Turn Us” tävlade Fame i Melodifestivalen för tredje gången, och de slutade på en sjätte plats. Fame upplöstes 2006, men båda de tidigare nämnda artisterna har därefter etablerat fruktbara karriärer som soloartister. Andersson framförde “Kalla natter” under den tredje semifinalen i Melodifestivalen 2006.

Låten valdes inte ut till tävlingens sista omgång; istället gavs den ut som singel och nådde nummer sex på musiklistorna i Sverige. I juni samma år nådde singeln “Du for dig att du sefor mig” släppt av Andersson nummer 46 på singellistan i Storbritannien.

Andersson deltog i årets Melodifestivalen med låten “Kom”, vilket gav honom en plats i tävlingen “Andra Chansen” (en andra chansomgång); dock kunde han inte ta sig längre än till semifinalerna. Efter en tid släpptes låten som singel, som så småningom nådde nummer 16 på listorna.

Under 2007 och 2008 fick Little Shop of Horrors ett framgångsrikt spel på Halmstadteatern i Halmstad, som ligger i Halmstad, Sverige. Äntligen hedrades hon med priset Golden Mask, vilket ungefär motsvarar Tony Award som delades ut i USA.

När kalla kvällar plågar mig med minnen av hur det var, skrevs den självbiografi som Jessica Andersson producerade om sin trassliga historia och om vägen framåt i samverkan med Lena Katarina Swanberg. När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var

Jessica Andersson Familj
Jessica Andersson Familj

Den 21 april 2009 gjordes böckerna tillgängliga för allmänheten. I januari 2012 dök hon upp som gäst i ett avsnitt av dokumentärserien Livet bljat bättre på TV 3, där hon diskuterade de utmaningar som en fosterfamilj och deras barn ställdes inför för att kunna gå på Melodifestivalen och uppträda där.

Hon är en artist och låtskrivare från Sverige vars fullständiga namn är Jessica Elisabeth Andersson (född Jessica Arvidsson den 27 oktober 1973). Mellan åren 2002 och 2006 uppträdde hon och Magnus Backlund under namnet “Fame”, en svensk duo.Efter att ha kommit i kontakt med varandra i dokusåpan Fame Factory, på Eurovision Song Contest 2003, som ägde rum i Riga, Lettland, placerades låten “Give Me Your Love” av Fame på femte plats.

Sedan upplösningen av bandet 2006 har hon vuxit fram som en framgångsrik solosångerska, släppt fyra studioalbum och deltagit i sex Melodifestivalen-evenemang.Hon började sin karriär som sångare i Trollhättans golvshow känd som Svensk Schlager innan hon blev en välkänd kändis. Hon hade också en karriär som modell och hennes arbete presenterades i tidningen Café.

I tv-serien “Prominence Factory” från 2002 klättrade hon till berömmelse medan hon var gravid och i ett förhållande med musikern Jonas Erixon. Bert Karlsson, svensk rekordchef, gav henne ett erbjudande om att samarbeta med Magnus Backlund, en annan deltagare i Fame-tävlingen. Bandet var känt under namnet Fame.

Hon fick titeln vackraste kvinnan i Sverige år 2003. Hon fortsatte med att tävla i tävlingen. Hennes första singel, “Give Me Your Love”, togs varmt emot av såväl den svenska publiken som domarna i Melodifestivalen 2003.

Jessica Andersson Familj
Jessica Andersson Familj

Och hon triumferade över de andra tävlande på Stockholm Globe Arena för att ta hem titeln Fame 2003. På grund av detta bestämde de sig för att fortsätta uppträda i Eurovision Song Contest, där de slutade på femte plats.

Andersson, som egentligen heter Jessica Elisabeth, är en svensk romanförfattare och manusförfattare. Hennes första kredit som författare var för filmen Fame Factory. Sedan 2018 har Jessica Andersson bosatt sig i Onsala, samma kommun som hon tillbringade sina uppväxtår i Spnga, Hagfors, Lidköping och Skövde.

Liam föddes den 29 oktober 2002 med hjälp av musikern Jonas Erixon. Hans föräldrar, Hon och Rickard Andersson, var gifta i fyra år mellan 1994 och 1996. Liams födelse assisterades av Jonas Erixon.
Hennes samarbete med Magnus Backlund i projektet Duet Fame, som Bert Karlsson nämnde som ett exempel på Fame Factorys framgångar 2002, genomfördes av dem båda.

Hon hade en del i skapandet av albumets skyhöga harmonier och bidrog till produktionen. Duons seger i Melodifestivalen både 2003 och 2004 är en av deras mest anmärkningsvärda prestationer.Innan hon blev känd för sitt tv-arbete uppträdde hon som sångare i Trollhättan-etablissemanget som kallas Swedish Schlager. Hon har varit modell för en rad tidskrifter, bland annat Café. Hon röstades fram som den sexigaste kvinnani Sverige 2003.

Andersson deltog i Junior Eurovision Song Contest 2006 och slutade på andra plats. Hon fick priset Guldmasken för sin roll som kvinnlig huvudroll i musikalen Little Shop of Horrors på Halmstads Teater under sommaren 2007 och vintern 2008. Hon var kandidat till rollen.

Hon har deltagit i Diggiloo-turnén vid flera tillfällen sedan den började 2003. Som avslöjades under säsongen 2011 av Let’s Dance, tävlar Jessica Andersson i tävlingen. Hennes danspartner var Kristjan Lootus.

Ett andra framträdande av Jessica Andersson kan hittas i den tredje säsongen av Stjärnornas stjarna, som sändes år 2020.Efter sin seger i Eurovision Song Contest gav Fame ut ett komplett studioalbum under titeln Give Me Your Love. Det blev totalt fjorton spår, varav elva var på engelska och tre på svenska.

Låtlistan för albumet innehöll två sololåtar framförda av Magnus Backlund; fyra sololåtar gjorda av Jessica Andersson (inklusive “Et kort oskning”, “Single Girl”, “Anyway You Want It” och “Say att du stannar kvar”); och åtta låtar spelade av duetten.

By Sarah

%d bloggers like this: