Leeftijd Gerard Cox

Spread the love

Leeftijd Gerard Cox:- Nadat hij naast Marina de Graaf speelde in “The Debut of Nouchka van Brakel”, de eerste grote filmrol van Cox, kreeg hij al snel bekendheid in de acteerindustrie. In hetzelfde jaar werden Cox en Joke Bruijs man en vrouw.In de loop van haar carrière heeft Cox hoofdrollen gespeeld in verschillende theaterproducties en films.

Leeftijd Gerard Cox
Leeftijd Gerard Cox

Deze delen waren te zien in werken als ‘Dear Boys’ en ‘The Friendship’, naast ‘Fien’, een musical.Daarnaast gaven hij en Rients Gratama samen twee verschillende cabaretvoorstellingen. In de komedie “n Moordstuk” had hij ook een rol, in de rol van schrijver Tom Brinkman. Hij had ook een rol in een andere komedie genaamd ‘n Moordstuk.

Cox kreeg aanvankelijk brede aandacht als toneelschrijver en performer in de veelgeprezen productie van het stuk.televisieseries Toen leek iedereen gelukkig. In deze productie werkte hij samen met Sjoerd Pleijsier en hernam hij zijn rol met Joke Bruijs als de helft van een getrouwd paar.

Vanwege de serie die hij maakte en regisseerde, kreeg hij twee prijzen: de Gouden Televizier-Ring, die wordt uitgereikt aan de beste televisieshow; en Het Gouden Beeld, dat wordt toegekend aan de beste komische productie. Daarnaast werd Cox de Golden Image Award voor Beste Komische Acteur toegekend.

Leeftijd Gerard Cox
Leeftijd Gerard Cox

Hij verschijnt als gastster in een aflevering van de Nederlandse televisieserie “t Schaep met de pooten” als Meneer Wegenwijs. In de film “Sinterklaas en het geheim van het Grote Boek” van Martijn van Nellestijn speelt hij een herbergier.

staat hij bekend om het werk dat hij deed in advertenties voor de pretzelfabrikant, Duyvis.In 2011 ontving Cox de Radio Nostalgie Oeuvreprijs voor zijn oeuvre. Hij debuteerde voor het eerst live op het podium in de productie van “Alles ging außer einem Guy”, waarin hij speelde met Joke Bruijs.

In het productiehuis van Bastiaan Ragas en Henrike van Engelenburg, Theater de Gouden Lijn. Hierna volgde de productie van “De Oase Bar” en “De Oase Bar” elkaar in rap tempo op. “sing-a-long” in Bij COX in Rotterdam vindt de wereldpremière plaats van de solovoorstelling van Gerard Cox, waaraan hij heeft gewerkt.

In die tijd werkte hij samen met Jan Willem ten Broeke aan een voorstelling in het Piccolo Theater in Rotterdam. Sindsdien werkt Cox samen met diverse andere personen aan het radioprogramma Cursief van de KRO, waaronder de hierboven genoemde.

Gregor Frenkel, Frank, Luc Lutz en Frits Lambrechts. Het Polleke-congres dat werd gehouden door Cox, dat ging over een Belgische renner die gedrogeerd was, wordt nu beschouwd als een van de klassiekers.
Om zijn blijdschap te uiten na het succes van Feyenoord in de Europa Cup, zong hij het lied “Ajax is dood!” nadat de wedstrijd was afgelopen.

Daarna begon hij zich slecht te voelen over zijn lied. Hij noemde het een ‘zonde die werd begaan’.en ging verder met te zeggen: “Ik won er de genegenheid van een groot aantal mensen mee.” Daarnaast was het aanvankelijk moeilijk voor hem om in Amsterdam te spelen vanwege de reputatie van de stad.

Toen hij Richard Nixon, die destijds president van de Verenigde Staten was, een ‘moordenaar’ noemde, veroorzaakte hij.Hij veroorzaakte nog een andere opschudding in de gemeenschap. In oktober deed het weekblad Elsevier het voorstel om Cox te straffen ondanks het feit dat hij bevriend was met de staatshoofd.

We gingen verder waar we gebleven waren in onze samenwerking met Frans Halsema en hervatten ons werk met de voorstelling ‘What You Say, You Are Yourself’. De meest geliefde delen van deze show waren die waarin de presentatoren grappen maakten over andere radio- en televisieprogramma’s die destijds gangbaar waren, zoals ‘Nee ja, nee nee’.

Leeftijd Gerard Cox
Leeftijd Gerard Cox

“Raad eens” en “Voor een ansichtkaart op de sport” zijn twee van de zinnen. In hetzelfde jaar behaalde Cox commercieel succes met het nummer “t is over that mooie zomerweer”, dat veel feedback kreeg van de creatieve gemeenschap. Met name Ivo de Wijs was een van de personen die hun ongenoegen uitten over wat zij als een artistieke transactie van Cox beschouwden.

“Gerard” Cox is een uit Nederland afkomstige zanger, cabaretier, acteur en regisseur. Zijn volledige naam is Gerardus Antonius “Gerard” Cox. Hij is in de maand maart geboren in Rotterdam. Hij was de hoofdrolspeler in de Nederlandse komedie “Toen Was Geluk Heel Simpel”, waarin hij in totaal vijftien jaar te zien was. De show liep vijftien jaar.

In dat jaar was Cox prominent te zien in de alternatieve comedyserie RTL Beter Laat Dan Nooit als hoofdpersoon. In deze serie verkent hij verschillende delen van de wereld samen met andere bekende Nederlandse persoonlijkheden, zoals Peter Faber, Willibrord Frequin en Barrie Stevens.

In datzelfde jaar trad Cox toe tot de band Lurelei, waarin hij samen met Eric Autumn, Jasperina de Jong, Rogier van Otterloo en Marjan Berk. Lurelei was een Nederlandse band.Vanwege de tekst van zijn lied ‘Poor Old Guy’ werd hij in oktober gearresteerd en beschuldigd van ‘opzettelijke belediging van de koning of koningin’. Dit kwam allemaal door het liedje.

In hetzelfde jaar, 1968, werd een aantal controversiële nummers van Cox uitgebracht. Een van deze nummers, getiteld ‘God is niet dood’, was de aanleiding voor het besluit van de VPRO om een uitzending van het programma Geef’m de Ruimte stop te zetten.Cox en Frans Halsema richtten in de tweede helft van hetzelfde jaar NV SPOT op.

Samen met Adèle Bloemendaal gingen ze op tournee om het initiatief ‘Met vreugde geven we kennis’ onder de aandacht te brengen. In het volgende jaar zou Conny Stuart zich in de positie bevinden van.Bloemendaal blijft zijn vervanger. Luister naar Hij maakte zijn debuut op televisie in de rol van zanger in de pilot-aflevering van This Life, zijn eerste optreden in het medium.

%d bloggers like this: