Spread the love

Mijn Beste Vriendin Anne Frank:- De gebeurtenissen die in deze film worden afgebeeld, zijn gebaseerd op de memoires van Hannah Goslar, de beste vriendin van Anne Frank. Dit eigenlijke verhaal richt zich volledig op de unieke vriendschap tussen de twee.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank
Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Ze werden al snel de beste vrienden toen ze jong waren, maar ze konden geen contact met elkaar houden nadat de familie Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken.In 1945 komen ze opnieuw oog in oog te staan ​​in het concentratiekamp Bergen-Belsen, en Hannah doet er alles aan om de zwakkere Anne bij te staan.

De film “My Best Friend Anne Frank”, die in 2021 wordt uitgebracht en geregisseerd is door Ben Sombogaart en gebaseerd is op de roman van Hannah Goslar, wordt op donderdagavond 28 april vertoond in de Heyhoef Cinema. Het verhaal is meestal over Anne Frank en Hannah Goslar, die goede vrienden waren.

Hun leven speelt zich af tijdens het begin van de 2e wereldoorlog in Amsterdam, en alles draait om vrienden, buiten hangen, roddels en kleine ruzies. De twee jonge acteurs doen uitstekend werk door Hannah, die wat terughoudender is, en Anne, die meer geest heeft, neer te zetten.Toen de oorlog uitbrak, werden beide voormalige vrienden naar het concentratiekamp Bergen-Belsen gestuurd, waar ze na de oorlog herenigd werden.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank

De realiteit van de realiteit wordt ondubbelzinnig weergegeven, zoals in het begin van de film, waarin veel geweld wordt gebruikt. Er zijn echter momenten waarop het onbegrijpelijk is, vooral voor generaties die de oorlog niet hebben meegemaakt en zelfs niet uit de eerste hand hebben gehoord wat hun ouders hen vertellen.

Ik heb echt de moeite genomen.Hoewel wordt verwacht dat het publiek op de hoogte is van de wreedheden die in concentratiekampen en tijdens razzia’s zijn begaan, zijn er momenten waarop kijkers van een jongere generatie extra uitleg nodig hebben.

Voor de allereerste keer in de Nederlandse filmindustrie is een film gemaakt over Anne Frank. Door het dagboek dat ze tijdens de Tweede Wereldoorlog bijhield, verwierf ze bekendheid over de hele wereld.
Toen de oorlog tussen hen uitbrak, waren ze de beste vrienden, maar in 1942, toen de familie Frank onderduikte in het Achterhuis, verloren ze elkaar uit het oog.

Pas in het concentratiekamp Bergen-Belsen werden de twee jonge vrouwen met elkaar herenigd. Goslar leeft nog steeds ondanks haar beproeving in het nazi-concentratiekamp en is 92 jaar oud.Anne Frank wordt in deze productie gespeeld door actrice Aiko Beemsterboer.

Josephine Arendsen is de acteur die de rol van Hannah Goslar speelt. Otto Frank, de vader van Anne, was het enige lid van de familie Frank die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Stefan de Walle kan geïnterpreteerd worden als de rol van Otto Frank.

Netflix maakte in februari 2020 bekend dat het de rechten had gekocht om de Nederlandse film My Best Friend Anne Frank over de hele wereld te vertonen. Dit betekent dat de film uiteindelijk ook daar toegankelijk zal zijn. De opnamesessies begonnen in maart 2020, maar er was geen manier om de film eerder naar de bioscoop te brengen.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank
Mijn Beste Vriendin Anne Frank

De titel van de film is ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’ en gaat over de ervaringen die Hannah, de beste vriendin van Anne Frank, had met hun vriendschap. En van wat ze tijdens de oorlog als beste vrienden hebben meegemaakt.

By Sarah

%d bloggers like this: