Piet Paulusma Ziek

Spread the love

Piet Paulusma Ziek:- Paulusma was in totaal 25 jaar op televisie te zien in Nederland. Na 23 jaar voor SBS gewerkt te hebben, waarin hij bekend werd door zijn weersvoorspellingen rond de Elfstedentocht 1997, begon hij in januari 2020 te werken voor Omroep Max.

Piet Paulusma Ziek
Piet Paulusma Ziek

Aanvankelijk was de weerman te zien op de show van Hart van Nederland; naarmate de tijd verstreek, groeide zijn dagelijkse discussie echter in populariteit onder kijkers.Daarom wordt zijn voorspelling sinds 2003 als apart programma uitgezonden, bekend als Piets Weer.

Tijdens de stervende jaren van haar vader viel zijn dochter Martsje vaak in voor hem als dat nodig was.Het succes kwam niet zonder prijs voor Paulusma. Paulusma erkende in een interview dat zijn baan een factor was bij de ontbinding van zijn huwelijk.

Donderdagavond ging hij naar het ziekenhuis omdat hij een pijnlijke voet en een been had waar hij niet op kon staan. Vrijdagavond laat werd ik gebeld met de mededeling dat hij in zeer kritieke toestand verkeerde.

En op zaterdagochtend belde hij me op om te zeggen dat hij afscheid wilde nemen. Op zaterdagmiddag namen we afscheid van hem en later die avond waakten we over hem. Volgens Lume stierf hij op een zondagmiddag om tweeëntwintig minuten over twee.

“Het onderwerp van mijn scheiding komt in elk interview dat ik doe aan de orde. Altijd met een pejoratieve connotatie. Hij heeft tijdens het hele gesprek nooit gevraagd: “Wat doe je goed?”. Desondanks verloren hij en Joke nooit het contact met een van hen. een andere De zon kwam als overwinnaar tevoorschijn na de stormen.

Piet Paulusma Ziek
Piet Paulusma Ziek

Na 23 jaar besloot SBS in 2019 dat het tijd was om afscheid te nemen van het Friese symbool omdat de zender vond dat het tijd was voor “iets nieuws”. SBS maakte de aankondiging in 2019. Daarna maakte Paulusma de overstap naar Omroep Max en op 1 januari 2020, tijdens Time for Max, werd zijn weerbericht voor het eerst uitgezonden.

Piet Paulusma, een bekende Nederlandse meteoroloog, stierf in maart van dit jaar op 65-jarige leeftijd aan een onbehandelbare ziekte. Het onverwachte overlijden van de bekende meteoroloog liet Nederland in een staat van intens verdriet en verbazing achter .

De eerste keer dat zijn tweelingbroer Lume het overlijden van zijn broer en het verloop van de ziekte besprak, stond in een artikel in “Skûtsje nieuws” van “Omroep Max”.Op het programma staan ​​foto’s van Piet Paulusma die hij in de loop van zijn carrière heeft gemaakt. Zijn identieke tweelingbroer vertoont duidelijke tekenen van emotie. Hij zegt dan: “Dat was Pete.”

Hij stopte veel van zijn hart en ziel in zijn werk. erg gedreven. Als ik erachter kom wat hij heeft uitgespookt,Omrop Fryslan werd 36 jaar uitgezonden, SBS 23 jaar en Omroep Max daarna nog ongeveer drie jaar.

Daarnaast deed hij de hele dag door allerlei andere activiteiten, zoals naar de radio luisteren. De hele dag werd in beslag genomen door de verantwoordelijkheden van de werknemer.Piet bleef vrolijk doorgaan met het vooruitzien van het weer, zijn hobby en beroep. Maar de Elfstedentocht ontstond.

Piet hoopte nog een zet te doen en verhuisde naar Harlingen. Hij koopt een pand langs de route van de bekende toertocht.Afgelopen week sloot Piet zijn weerbericht af met het bekende ‘oant moarn’, ofwel ‘tot morgen’ in het Fries. Hij wist dat er morgen niet veel meer voor hem zou zijn.

Piet Paulusma Ziek
Piet Paulusma Ziek

Dit weekend blaast hij zijn laatste adem uit in het ziekenhuis van Leeuwarden. Hij heeft vier kinderen.Hij hield zijn presentaties van Piets Weer altijd in openbare gelegenheden, en hij eindigde elke presentatie met de woorden: “jammer jammer, tot morgen.” Daarnaast was hij te horen op Radio 5 van de NPO.

Op donderdag 17 maart heeft Paulusma voor het laatst zijn televisiepubliek geüpdatet met zijn weersvoorspelling. Zelfs nadat er een dag was verstreken, kon zijn stem op de radio worden opgevangen.
De reis om alle reizen te beëindigen kwam niet op zijn bestemming aan.

Na nog een jaar ging Piet aan de slag bij SBS6 en vond de Elfstedentocht plaats. “Vlak voor kerst in 1997 belde ik het nummer van Piet Venema, de ijsexpert. Het wordt een zware winter, dus we moeten zo snel mogelijk bij elkaar komen. Ik kreeg de voorspelling voor de uitzetting van het ijs.

Ik voegde nog drie dagen toe aan de voorspelling, waardoor het totaal op 10 kwam. We kwamen tot de conclusie dat de trek zou kunnen plaatsvinden. een verrassend voorstel, aangezien de laatste keer dat het werd gehouden elf jaar geleden was. Ik had slapeloze nachten. Mijn collega’s zeiden dat de temperatuur zou stijgen, maar ik voelde een rilling uit het oosten komen.

Zijn weersvoorspellingen werden goed ontvangen. Ik herinner me de dagen in kwestie nog goed omdat ik een telegram had gekregen van Fons van Westerloo, de CEO van SBS. “Piet, ik ben verheugd om je te vertellen dat we officieel de 1 miljoen kijkers hebben bereikt.” Gefeliciteerd.'”

Hij beweerde dat er gedurende de hele show een miljoen kijkers waren. Daarna presenteerde hij een dagelijkse weerupdate voor Nederland vanaf verschillende buitenlocaties door het hele land. Piet tekende altijd zijn

berichten met de inmiddels beroemde Friese uitdrukking “oant moarn”, wat zich vertaalt naar “tot morgen”. Piet’s uitspraak van deze zin is nu geëvolueerd.De stemming van de weerman wordt door iedereen die vanmiddag bij zijn station langskomt als opgewekt en positief omschreven.

De sfeer van het Entrepotgebouw is, ondanks de naam van het gebouw, allerminst deprimerend. De herdenkingsdienst van Piet Paulusma zal geen treurige muziek bevatten, maar vrolijke fragmenten uit zijn eigen playlist.

Daarnaast was de meteoroloog twee keer per dag te horen op NPO Radio 5 in Nederland. Daarnaast schreef hij weersvoorspellingen voor een aantal kranten in Friesland, voor Max Magazine en voor zijn eigen website.

Lume beweert dat voordat Piet ziek werd, ze niet veel tijd samen doorbrachten als tweelingbroers, maar nadat Piet ziek werd, veranderde de situatie. “In de tijd dat hij dol was op SBS en ik mijn eigen firma had, konden jullie twee niet zo goed met elkaar opschieten”, zei ze.

Sinds hij op 27 juli van het voorgaande jaar contact met me opnam en me vertelde dat hij nog zes maanden te leven had, is onze communicatie veel frequenter geworden. Op zondagavond in de plaatselijke kroeg, en doordeweeks onderin zijn thuisbar. “Heb veel gesprekken met elkaar”, adviseert hij.

%d bloggers like this: