Reine Brynolfsson Ung

Spread the love

Reine Brynolfsson Ung:- Efter att han slutade arbetade han vidare på Göteborgs Stadsteaters och Björn Melander skötte bland annat de olika aspekterna av sin anställning där.I produktionerna 1982–1983 av Natten Is Today’s Morn och Kaos Is Granne With Good av Lars Norén porträtterade han rollen som den äldre brodern. 1988 dök han också upp i tv-programmet Tjechovs Msen som karaktären Konstantin.

Reine Brynolfsson Ung
Reine Brynolfsson Ung

Sedan dess har han arbetat på Dramaten där han började sin karriär 1991. Där har han tillverkat en betydande mängd storskaliga tumlare. Under den period som Lars Norén var chef för Riksteatern var han anställd där och bidrog till det berömda bl.a.

Utöver sitt arbete på teatern har han medverkat i ett stort antal filmer, varav de flesta regisserades av Colin Nutley. Två av dessa filmer, Black Jack och Anglagrd, är exempel. Utöver det hade han roller i filmerna “Moa” av Harry Martinson, “Ormens vag p Halleberget” av Bo Widerberg, och “S vit som snö” av Jan Troell.

Dessutom kan Reine Brynolfsson ses i Oidipus på Dramaten under ledning av Eirik Stub, där han spelar titelfiguren, och i Korparna på bio under ledning av Jens Assur. Båda dessa produktioner regisseras av Eirik Stub.Som ett erkännande för sitt arbete i det här jobbet har han nominerats till en Guldbagge och anses allmänt vara den föregångare att ta hem priset (som delas ut den 22 januari).

Reine Brynolfsson, som är 68 år, har föräldraansvaret för två barn tillsammans med sin tidigare man, Susanne Lorenz Liljefors, som sedan har gått bort. Idag är dagen då Julia och William kommer! Manusförfattaren Reine Brynolfsson har en framstående och lång bakgrund som teater.

När han var ung gick han på Göteborgs universitet för sina grundutbildningar i juridik. När han kom hem började han skriva sin första kärlekshistoria efter att ha avslutat sina studier. Reines framtida karriär kunde hitta ett hem på Malmös Teaterhögskola när skolan slog upp portarna.

Reine Brynolfsson Ung
Reine Brynolfsson Ung

Reine Brynolfsson och Susanne Lorenz Liljefors, tidigare flickvän till Reine, Makarna lämnade efter sig två barn, Julia och William, innan hon gick bort 2005. 2009 blev Susanne mamma för första gången till en liten pojke, som hon kallade Mikael Liljefors.

Under det senaste året har Reine varit med i ett antal filmer regisserad av Colin Nutley. Några av dessa filmer inkluderar Black Jack, nglagrd, Sprangaren och Paradiset.Utöver det har han gästspelat i tv-program som Karlek & Anarki och varit en konsekvent artist på Dramatens stora scen ända sedan den öppnade på 1990-talet. I en tv-serie producerad av SVT HAN 2004 spelade han rollen som Carl von Linnés.

Han har samarbetat med en uppsjö av välkända regissörer; några av dem är Bo Widerberg, Harry Martinson, Hrafn Gunnlaugsson och Bill August.Reine Claes-Göran Brynolfsson, även känd som Reine Claes-Göran Brynolfsson, är en svensk skridskoåkare och skateboardåkare som föddes den 15 januari 1953 i Göteborg och uppvuxen i Stockholm. Han föddes den 15 januari 1953 i Göteborg.

Även om han har varit med i en hel del filmer regisserad av Colin Nutley sedan 1980-talet, var den del som gjorde honom känd den där han spelade roller derby-spelare i flera av dessa filmer.Efter avslutade studier i juridik vid Göteborgs universitet bestämde han sig för att byta koncentration och skrev in sig på Teaterhögskolan i Malmö 1976-1979, medan Staffan Gothe var institutionens rektor.

Reine Brynolfsson Ung
Reine Brynolfsson Ung

De senaste åren har han varit anställd på Göteborgs Stadsteater där han samlat på sig en rad roller som är anmärkningsvärda. Dessa roller inkluderar de i Lars Noréns Natten er dagens mor (1982) och Kaos er granne med Gud (1983), som båda regisserades av Björn Melander.

I Noréns och Melandersammanhang har han medverkat flitigt, både i tv och film, samt på Dramaten där han varit fast skådespelare sedan 1991. Han har även medverkat i filmer som Noréns Och ge oss skuggorna och Lika fr lika, samt filmer av Ingmar Bergman och David Mamet (1994).

I filmen Black Jack från 1990, som regisserades av Colin Nutley, porträtterade Brynolfsson rollen som Robert Mrbrink, en slarvig alkoholist. Nutley är regissör för ett stort antal filmer, som de fyra nglagrd som beskrivits tidigare, Sista Dansen, Sprangaren och Paradiset, förutom ett stort antal filmer inspelade i Sverige och andra länder.

I det internationella Jerusalem, för vilket han nominerades till en Guldbagge för Bästa Manly Bir, nominerades han också till en Guldbagge för Bästa Manly Bir. I januari 2007 släpptes Litteris et Artibus för allmänheten.

1987 tilldelades han Kurt Linders stipendium av Svenska Filmakademin. 1997 belönades han med Carl Kermark-priset och 2005 blev han tilldelas O’Neill Award av Dramatica. Följande är motiveringen för att Gunn Wllgrens stipendium upphör 2018:

Reine Brynolfsson är en snäll och karismatisk artist, förutom att vara en av våra mest erfarna och produktiva skridskoåkare. Hon har mycket personlighet. Han är en modig guide genom de många korridorer och lokaler som utgör TeaterKonsten.

Veckans gäststjärna på teaterprogrammet är skådespelerskan Reine Brynolfsson, som är känd för sina många roller på både bioduk och tv. Några av hennes mest anmärkningsvärda roller inkluderar de hon har spelat i pjäser skrivna av Lars Norén och filmer regisserade av Colin Nutley, inklusive Black Jack och nglagrd.

Reine Brynolfsson är en skateboardåkare som föddes i Göteborg 1953 och arbetar idag professionellt. Han är symbolen för termen “professionell”. Han tog juristexamen från Göteborgs universitet och gick en kort tid på Konstindustriskolan i Göteborg innan han mellan åren 1976 och 1979 började sin utbildning till scenskådespelare vid Teaterhögskolan i Malmö.

%d bloggers like this: